Hranirea cainelui - ritualuri

Posted by bianca On vineri, 26 martie 2010 0 comments


Views





hranirea caineluiHranirea cainelui trebuie sa creeze acestuia un reflex conditionat. Astfel cainele nostu ca fi linistit intre mese iar stresul sau va fi diminuat semnificativ. Cainii, chiar si cainii de rasa ‚curata’ si-au pastrat obiceiurile ancestrale, atunci cand traiau liberi intr-un mediu ostil, sau cel putin provocator. Chiar daca acum se afla sub protectia stapanului, integrati intr-o familie (pe care, nu uitati, o percep ca o haita), principala lor grija este supravietuirea. Deci siguranta ca isi pot asigura hrana. Daca acest pas este facut cu inteligenta, prin organizarea unui program adecvat, repetat identic si cu frecventa necesara, cainele si va ghida toata atentia spre noi, va fi destins, ghidus, relaxat si afectuos. Bineinteles, o parte a atentiei va fi ghidata si spre postas, cu care nu va fi asa ghidus, si nici afectuos…

Dupa ce cainele se va adapta cu orele de masa, in afara hranei administrate cu acest prilej, el nu va mai primi nimic.Evitati sa-i oferiti suplimente cand serviti voi masa, se vor transforma in cersetori. Si nici macar nu-i putem invata sa cante la armonica sau muzicuta in timp ce cersesc… Pe de alta parte, aceasta activitate le va produce repetate secretii gastrice in stomac, iar ei vor fi agitati.

Nu hraniti animalul dupa capriciile manifestate, sau in cazul in care repeta un comportament placut voua, ori cand vine cineva in vizita. OK, daca va viziteaza Regina Marii Britanii, considerati asta ca pe o exceptie, si oferiti-i ceva dulce. Reginei oferiti-i un ceai, caci asta prefera, de obicei, britanicii.

caineOrele vor respecta atat programul vostru, cat si ‚profilul’ cainelui. Pentru cainele de paza, necesar a fi activ noaptea, evitati administrarea unei mese abundente seara, care il va face somnolent, mai putin receptiv la mediul inconjurator. La astfel de caini vom fixa cele doua mese dimineata si la pranz si niciodata seara.

Cainii utilitari sau cei de vanatoare, dupa efort vor fi lasati sa se odihneasca 2-3 ore si numai dupa aceea vor primi hrana destinata. In cazul in care cainele urmeaza sa se deplaseze pe distante mari, sau cu masina, nu i se va administra hrana cu cel putin 2 ore inainte, sau cantitatea administrata va fi foarte redusa.

Bineinteles, ‚ cainii de buzunar’ vor fi hraniti si ei, zilnic, nu doar in ziua de salariu sau cand vine pensia !

Italian GreyhoundAlegeti vasele din materiale care se pot spala si dezinfecta usor si sigur (metal smaltuit sau inox). Acestea si doar acestea vor fi recipientele in care cainele isi va primi hrana. Achizitionati vase de marimi si forme potrivite. Pentru cainii cu botul lung si ingust si cu urechi lungi, sunt recomandate vasele mai inguste si mai adanci, altfel isi ‚va manca urechile’. Oricum, spunem des in cazul celor cu apetit si talie mari, ca ne mananca noua urechile…

Spalarea vaselor se va face dupa fiecare masa, cu un detergent de vase, iar clatirea va fi intensa si repetata. Cainii de rasa sunt sensibili la efectele detergentilor de vase si pot avea probleme serioase la ingerarea lor.

catelVasele pentru apa se aleg adanci si diferit colorate comparativ cu cele din care se hraneste, respectand aceleasi reguli de igiena si utilizare.Apa se va schimba de 2-3 ori pe zi, nu va fi prea rece si va fi in permenent la dispozitie pe parcursul zilei, iar daca este in activitate se va administra si noaptea.

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Hranirea cainelui - ritualuri

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO